Khasiat Kacang soya

Kacang soya merupakan salah satu daripada 7 “super foods” di dunia.

Banyak penemuan saintifik yang positif membuktikan bahawa kacang soya dan protein soya boleh mempertingkatkan kualiti kehidupan tanpa mendatangkan kesan yang sampingan yang memudaratkan.



1. Mengurangkan risiko penyakit koronari Jantung (pengawalan paras kolesterol)
2. Isoflavin soya mempertingkatkan kesihatan payudara,
3. mencegah penyakit barah payudara dan rahim,
4. memperkuatkan tulang.
5. Lesitin soya mempercepatkan peredaran darah,
6. menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel, mengemusi lemak dalam makanan,
7. mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati.
8. Gula kompleks dan “oligosaccaride” memperbaiki masalah sembelit.
9. Proses penuaan dapat diperlahankan.
10. Kandungan asid amino, asid lemak omega-3, asid folik, zat besi & kalsium sesuai bagi semua wanita.

Read Users' Comments (2)

2 Response to "Khasiat Kacang soya"

  1. INILHOUR says:
    November 9, 2009 at 5:24 AM

    hari2 saya minum!! :)
    susu pun saya minum

  2. .. says:
    December 1, 2009 at 5:06 AM

    saya pun.. suke..

Post a Comment